LAWRENSON : APA MASALAH FANS DENGAN MILNER ?

LAWRENSON : APA MASALAH FANS DENGAN MILNER ?

1904
0
SHARE

Menurut Liverpool Echo, Mark Lawrenson keliru dengan Liverpool sokongan peminat James Milner. Ramai penyokong gembira dengan ketiadaan Milner yang cedera.

Pemain tengah itu kini mengalami kecederaan hamstring semasa kemenangan The Reds ke atas Rubin Kazan dalam Liga Europa.

Beliau kemudiannya terlepas perlawanan Liga Perdana Inggeris menentang Crystal Palace, lantas Liverpool mengalami kekalahan pertama mereka di bawah Jurgen Klopp.

Sebelum ini Milner telah yang bermain dalam games Liverpool sedikit bergelut untuk mempamerkan prestasi terbaik. Namun ia bukanlah sebab untuk fans Liverpool meraikan ketiadaan beliau menurut Lawrenson.

Lawrenson tidak faham dengan berberapa sudut pandangan, kerana Milner seorang pemain yang berkesan skuad dan banyak menjadi alternatif kepada taktikal dan teknikal di dalam padang.

“Saya tidak tahu mengapa ada anda yang gembira melihat Milner tidak boleh beraksi,” katanya kepada Liverpool Echo.

“Dia pemain yang direct, berkesan dan bekerja keras. Dia sentiasa menyorongkan kakinya, hantaran beliau sangat baik, bola akhir  (final ball) beliau juga bagus dan dia tahu di mana pintu gol. Lihat sahaja statistik beliau untuk musim ini.” – Lawrenson

statistik Milner
statistik Milner

“Jelas dia tidak dalam form yang baik bermain di sebelah kanan di  bawah Jurgen Klopp kerana beliau pada permulaan musim ini adalah pemain tengah,” katanya.

“Milner akan lebih cepat bermain tengah tetapi sekurang-kurangnya dia sedang memainkan peranan. Tiada sebab untuk meraikan Milner tak dapat beraksi. Dia akan mempunyai peranan yang besar bermain untuk pasukan kita musim ini dan seterusnya.”

ml