BAGAIMANA MC ALLISTER BOLEH BANTU COUTINHO

  BAGAIMANA MC ALLISTER BOLEH BANTU COUTINHO

  1935
  0
  SHARE

  MCALLISTER ADALAH ORANG TERBAIK UNTUK MEMBANGUNKAN COUTINHO !

  Coutinho sekali lagi meledak gol dari luar kotak dalam perlawanan pembukaan menentang Stoke City. Ia adalah screamer sekali lagi daripada ahli silap mata kecil ini. Satu teknik yang bukan kebetulan kerana ia bukanlah kesekian kalinya beliau melakukannya. Rutin yang sama dilakukan beliau pada musim lepas dengan yang dianggap notable adalah gol menentang Manchester City dan juga gol ke atas Southampton. Ia adalah subline finish daripada beliau.

  Liverpool v Manchester City - Barclays Premier League pc

  Timbul satu persoalan pada diri saya, adakah Coutinho cuma peledak screamer sahaja atau ada kemampuan extra seperti melakukan direct freekick ? Pada kebiasannya, pemain yang berupaya melakukan screamer seperti Gerrard, Riise, Agger, Aurellio dan Alonso ada potensi untuk melakukan subline freekick.

  SIAPA GARY MAC ?

  mcallister-2001-400x300

  McAllister adalah pemain yang dibawa oleh Gerrard Houllier dalam perpindahan penuh kejutan dan membantu Liverpool memenangi treble. Gary McAllister sudah pasti tidak asing dengan kemampuan melakukan duty freekick selain Didi Hamman dan berberapa nama lain di era beliau. Antara freekick beliau yang paling diingati ialah gol menentang Everton dari tengah padang pada minit ke 94 dan menjadi matchwinner dalam perlawanan tersebut.

  _1281922_mcallistar2_300_180

  Dengan Gary Mc Allister menjadi jurulatih Liverpool, ia adalah peluang terbaik untuk Coutinho dibangunkan sebagai free kick taker. McAllister juga boleh membantu Coutinho untuk memperbaiki teknik menjaringkan gol seorang attacking midfielder. Dengan kemampuan dan teknik melakukan gol dalam situasi bola hidup (on play) kini Liverpool boleh memikirkan untuk menambahkan lagi kemampuan tambahan kepada Coutinho dalam situasi bola mati.

  YNWA